Fer Estevez-Lopez

eh_fer

Fer Estévez-López

Functie binnen (en buiten) het consortium
In het consortium ben ik een Postdoc die zich richt op het bepalen van de mechanismen van ‘healthy (game)play’ bij chronisch zieke kinderen (werkpakket 1). Hiervoor zal ik een mixed method benadering volgen met onder andere systematische reviews, cohort studies (o.a. PROactive en Generation R) en focus groepen.

Buiten het consortium heb ik een sterke interesse in het verwerven van kennis over de mogelijke biopsychosociale oorzaken en gevolgen van lichamelijke symptomen (bv. pijn en vermoeidheid). Met deze kennis wil ik op lange termijn gamified eHealth interventies ontwikkelen om lichamelijke klachten te voorkomen en te managen.

Hoe draag ik bij aan eHealth Junior?
Ik heb expertise in fysieke activiteit, wat een belangrijke determinant van gezondheid is. In een eerdere review heb ik laten zien dat buitenspelen geassocieerd is met een betere mentale gezondheid bij kinderen en adolescenten (Sports Med. 2019 Sep;49(9):1383-1410). Ik zal mijn expertise over fysieke activiteit inbrengen in het consortium.

Ik heb internationale ervaring als Postdoc. Ik heb onderzoek gedaan in Nederland, Spanje, Zweden, UK en USA. Ik wil mijn internationale ervaring graag delen met promovendi en hen ondersteunen bij het plannen van hun academische loopbaan en bij het zoeken naar en aanvragen van subsidies.

Ik neem deel aan Pan-Europese netwerken zoals de: (i) European Alliance of Associations for Rheumatology (EULAR), waar ik de leider ben van de Knowledge Translation sub-commissie en (ii) European Network Myalgic Encephalomyelitys/Chronic Fatigue Syndrome (EUROMENE), waar ik de leider ben van de werkgroep in Epidemiologie. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring in te brengen in het eHealth Junior Consortium (bv. uitwerking van consensusverklaringen).

Waar kijk ik naar uit met het eHealth Junior project
Ik kan niet wachten om te beginnen leren over ecologische momentopnames en dynamische netwerkanalyse ter ondersteuning van de ontwikkeling van trans-diagnostische en gepersonaliseerde eHealth tools. De multidisciplinaire aard van het eHealth Junior Consortium is een unieke kans om te leren van onder andere kinderartsen, psychiaters, psychologen, patiëntenorganisaties, game designers en verzekeringsmaatschappijen.

Wat doe ik graag in mijn vrije tijd?
Ik vind het erg leuk om met mensen te sporten, vooral teamsporten met een bal (bijv. voetbal). Vanwege het door covid opgelegde sociale isolement ga ik nu regelmatig naar de sportschool. Ik vind het erg leuk om met mijn vrienden op terrasjes af te spreken als het weer niet te slecht is. Ik hou ook van koken, vooral de Spaanse keuken.

Links
Publicaties

has been added to the cart. View Cart