Dr. Sanne Nijhof
Functie binnen (en buiten) het consortium
Kinderarts sociale pediatrie en associate professor Child Health Wilhelmina Kinderziekenhuis, UMC Utrecht.
Hoe draag ik bij aan eHealth Junior?
Als kinderarts sociale pediatrie zie ik in de spreekkamer veelal kinderen met onbegrepen moeheid die leidt tot (vaak forse) beperkingen in het dagelijks leven bij kinderen mét en zonder een onderliggende chronische ziekte. Mijn onderzoek wordt gedreven door de hypothese dat (chronische) kinderziekten van invloed zijn op veel, zo niet alle, aspecten van het leven van een kind – niet alleen fysiek, maar ook sociaal-emotioneel, cognitief en economisch. Dit is een belangrijke drijfveer in mijn professionele loopbaan als ‘clinical-scientist’. Ik draag graag bij aan wetenschappelijk onderbouwde (preventieve) app interventies via een e-health platform beschikbaar te maken voor alle kinderen, om hun vermoeidheid en andere uitdagingen geassocieerd met verschillende somatische aandoeningen te voorkomen of te behandelen, en om gepersonaliseerde zorg mogelijk te maken voor kinderen met een chronische of levensbedreigende ziekte.
Waar kijk ik naar uit met het eHealth Junior project
De samenwerking tussen de vele wetenschappelijke disciplines, met kinderen en hun ouders met verschillende achtergronden en de vele maatschappelijke partners die zijn aangesloten bij het eHealth junior consortium. Het is een rijkdom op voorhand om met zoveel verschillende achtergronden en meningen aan zo’n groot project te mogen werken. Ik kijk nu al met trots naar Maartje Stutvoet, Fer Estevez-Lopez, en Emmie Koevoets, respectievelijk PhD-studente en postdocs die in cluster I in samenwerking met het Utrechtse consortium Healthy Play Better Coping (Healthy play, better coping – Dynamics of Youth – Utrecht University (uu.nl))
Wat doe ik graag in mijn vrije tijd?
Het liefst breng ik tijd door met mijn gezin (samen met mijn man Robert heb ik 3 prachtige jonge dochters), familie en vrienden.
Links
Researchgate